Hoe maak je gebruik van de beste schroeven?

Bij het realiseren van het merendeel van de karweien en projecten is het zo dat je er rekening mee moet houden dat je behoeften kan hebben aan tal van verschillende artikelen. Eén van deze artikelen zijn de schroeven waar je gebruik van dient te maken. Op het eerste zicht mag het zo lijken dat de ene eigenlijk precies hetzelfde is als de andere, maar de praktijk leert ons dat er wel degelijk sprake is van bepaalde verschillen. Wat deze verschillen betreft zal je vast kunnen stellen dat ze vooral betrekking hebben tot het type materiaal waarin ze verwerkt dienen te worden. Wil je hier meer over ontdekken? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Van welke lengte dien je gebruik te maken? 

In eerste instantie is het bij het uitkiezen van de schroeven waar je gebruik van wenst te maken van belang om rekening te houden met de lengte die is vereist. Om dit te kunnen bepalen moet je in eerste instantie de dikte van het materiaal opmeten waar de schroef in moet worden geplaatst. Vervolgens is de vuistregel om de lengte te gaan bepalen. Dit kan gebeuren door de dikte van het materiaal x 2½ te doen. Met andere woorden, wanneer er sprake is van een plaatmateriaal met een dikte van 18 mm is het zo dat de benodigde lengte 45 mm zal bedragen. 

Wat moet je weten over de dikte van de schroeven?

Voor de dikte waar schroeven over beschikken geldt dat ze bepalend is voor de hoeveelheid aan druk welke er op kan worden uitgeoefend. Er bestaat in de praktijk eigenlijk een echte vuistregel om de correcte dikte van de schroef te bepalen. In deze situatie geldt, des te zwaarder het materiaal is, des te dikker de schroef bij voorkeur dient te zijn. Je moet hierbij dus altijd rekening houden met hetgeen wat er precies moet worden bevestigd. Voor een grotere spiegel geldt bijvoorbeeld dat je behoeften hebt aan een dikkere dan wanneer je gewoon een klein fotolijstje zou willen ophangen.

Ook de kop van de schroeven is een belangrijk aandachtspunt

Bij het aanschaffen van schroeven voor de karweien die je in gedachten hebt is het in de praktijk duidelijk van belang om aandacht te besteden aan de lengte en de dikte waarover ze moet beschikken. Dit gezegd hebbende zal je ook zeker stil willen blijven staan bij het soort kop waarover ze beschikt. Wat deze kop betreft zal in de praktijk immers duidelijk worden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen meerdere opties. Het gaat hierbij meer concreet om:

  • Een plat verzonken kopen;
  • Een cilinderkop;
  • Een tellerkop;

Is er sprake van een kop die zich laat verzinken in het materiaal? Dan spreekt het voor zich dat dit de schoonheid van de afwerking ten goede komt. Blijft de schroef op het materiaal zitten? Dan oogt dat misschien net wat minder mooi, maar zorgt dit wel voor een extra stevigheid. In ieder geval, bij het aanschaffen van schroeven voor het uitvoeren van één of meerdere projecten is het altijd een absolute must om even rekening te houden met het soort kop waarvan sprake is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *