Orderpicktrucks, dit is wat je ervan kan verwachten

Voor zogenaamde orderpicktrucks geldt dat ze in de praktijk ook wel door het leven gaan als orderverzameltrucks. Er is hierbij sprake van een speciale magazijntruck welke in het bijzonder wordt ingezet voor het verzamelen van goederen. Het verzamelen van goederen gebeurt daarbij door middel van zogenaamde colli’s welke meteen op de pallets worden geplaatst. 

Voor heel wat mensen en bedrijven die nog geen ervaring hebben met het gebruik van een dergelijk werktuig geldt dat ze zich niet helemaal bewust zijn van de precieze voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook één van deze mensen? Dan is het mogelijks een aanrader om nog even wat verder te blijven lezen. 

Wanneer gebruikmaken van een orderpicktruck? 

Orderpicktrucks zorgen ervoor dat je kan rekenen op heel wat extra gemak binnen je onderneming. In eerste instantie zal duidelijk worden dat het verzamelen van de goederen bijvoorbeeld behoorlijk wat minder tijd in beslag zal nemen. Dat is natuurlijk vooral het gevolg van het feit dat de orderpicker veel minder lange afstanden zal moeten afleggen te voet. 

Daarnaast is het zo dat er ook merkbaar meer artikelen of producten in één keer kunnen worden verzameld. Voor de orderpicktrucks die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze best wel over wat ruimte beschikken. Producten dienen dan ook niet langer gedragen te worden of in een aparte mand te worden gestopt. Ook dit zijn zeker een aantal interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van een orderpicktruck. 

Welke orderpicktrucks bestaan er allemaal?

Binnen de markt van de orderpicktrucks is het zo dat we een onderscheid dienen te maken tussen twee verschillende mogelijkheden. Om te beginnen zijn er natuurlijk de horizontale exemplaren, maar daarnaast bestaat er ook zoiets als verticale orderpicktrucks. Voor beide exemplaren geldt dat ze zich kenmerken door een afwijkende grijphoogte. Voor de horizontale exemplaren geldt dan ook dat ze over de mogelijkheid beschikken om vooral orders te verzamelen tot op het eerste niveau van de stellingen. Op deze manier is het mogelijk om binnen een kortere tijd aanzienlijk meer picks te behalen. De verticale exemplaren beschikken in de praktijk dan weer over producten die op een hogere grijphoogte kunnen worden gepakt.

Wat moet je weten over het besturen van zo’n truck?

Een niet meer dan terechte vraag die vaak weerklinkt in de praktijk heeft te maken met de personen die een dergelijke truck mogen en vooral niet mogen besturen. Het spreekt voor zich dat je voor het besturen van de orderpicktrucks over een speciaal certificaat dient te beschikken. Dit hoeft gelukkig helemaal niet veel voeten in de aarde te hebben en kan eigenlijk reeds binnen één enkele dag gebeuren. Je leert tijdens het volgen van de cursus niet alleen alle regels die gelden rond het besturen van een dergelijk bedrijfsvoertuig, bovendien is het ook nog eens zo dat je ze in de praktijk op een verantwoordelijke manier leert te besturen. 

Op deze manier kan worden voorkomen dat er zich onverwachte situaties voor zullen doen. In ieder geval, het behalen van een certificaat voor een orderpicktruck is duidelijk geen probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *